Nikada nećemo zaboraviti zločine u Vukovaru!

18. 11. 1991. – 18. 11. 2020.

Žene u crnom će 18. novembra 2020. godine organizovati mirovnu akcju u crnini i ćutanju „Nikada nećemo zaboraviti zločine u Vukovaru“, na Trgu Republike u Beogradu, od 12h. Žao nam je što zbog epidemioloških mera ove godine nećemo prisustvovati komemoraciji u Vukovaru. I ovom prilikom izražavamo saosećanje i solidarnost sa porodicama žrtava, građankama i građanima Vukovara.

Stop the violence in Belarus

Support for the nonviolent protests

Women in Black are organizing protest in blackness and silence, 9th. 09. 2020. from 13-14pm in front of the Belarus Embassy, Deligradska 13.

Solidarnost sa porodicom Milivojević iz Lučana

Saopštenje povodom suđenja u Ivanjici, 3. novembar 2020.

U znak solidarnosti sa porodicom Milivojević iz Lučana i njihovom hrabrom i odlučnom borbom za pravdu, pred Osnovnim sudom u Ivanjici aktivistkinje Žena u crnom iz Beograda prisustvovaće ročištu koje se održava 3. novembra 2020. godine.

Stop govoru mržnje SPC i nenamenskom trošenju novca svih građana Srbije!

Saopštenje povodom dodele sredstava iz budžetske rezerve za radove na hramu Svetog Save i reakcije SPC na kritike dela javnosti

Protestujemo protiv rečnika punog govora mržnje u saopštenju Srpske pravoslavne crkve od 7. jula i tražimo odgovor od Vlade Srbije zašto je odlučila da, u danima kada su ugroženi zdravlje, životi i ekonomska egzistencija građana Srbije, SPC dobije milijardu i dvesta miliona dinara za radove na Hramu Svetog Save u Beogradu.

STOP ZABRANI ABORTUSA U POLJSKOJ!

U znak solidarnosti sa građankama/ima Poljske koje danima protestuju protov odluke Ustavnog suda od 22. oktobra o praktično potpunoj zabrani abortusa Žene u crnom i Autonomni ženski centar organizuju protest u crnini i ćutanju u sredu 28. oktobra 2020. u 12 h ispred ambasade Republike Poljske u (Kneza Miloša broj 38.) u Beogradu.

Solidarity with the ANTIFA protests in the USA - Justice for George Floyd!

Women in Black, Belgrade and the Civil Action, Pancevo are organizing a protest in silence and wearing all black called Solidarity with the ANTIFA protests in the USA - Justice for George Floyd, on Monday June 8, 2020 in Knez Mihailova Street in Belgrade.

Pamtimo zločin u Sjeverinu!

Žene u crnom će 22.10.2020. organizovati mirovnu akciju “Pamtimo zločin u Sjeverinu”, u Knez Mihailovoj ulici (ispred Ruskog cara), u Beogradu, od 12h do 12.30h, i prisustvovati obeležavanju zločina u selu Sjeverin.

SREBRENICA - 8372...

Announcement on the occasion of the 23rd anniversary of the genocide

Režim i dalje toleriše neonacističko nasilje

Najnoviji napad grupe maskiranih huligana na izložbu stripova „Novo doba“ u Zemunu ukazuje na intenziviranje neonacističkih ispada usmerenih na širenje atmosfere straha i nesigurnosti. Činjenica da policija nije reagovala (iako je unapred upozorena na veći broj pretnji organizatorima izložbe i premda je policijska patrola bila u blizini galerije u zgradi Stare kapetanije gdje se napad dogodio) upućuje na saučesništvo režima u zastrašivanju građana/ki Srbije.

WE REMEMBER WOMEN RAPED IN THE WAR IN BOSNIA AND HERZEGOVINA!

Announcement for June 19 - The International Day for the Elimination of Sexual Violence in Conflict

STOP THE WAR IN NAGORNO KARABAKH!

On 7th October 2020 at 15:30, Women in Black organizes the anti-war protest „Stop the war in Nagorno Karabakhu“. The vigil in mourning and in silence will be held in Street Knez Mihailova in Belgrade.

DISCLOSE WHO KILLED THE SOLDIERS!

On the occasion of the 15th anniversary of the murder of the Guardsmen in Topcider (5 October 2004 - 5 October 2019)